Oud-NDR medewerker Henk Sloot overleden

Afgelopen weekend bereikte ons het trieste bericht van het overlijden van onze oud-collega Henk Sloot. Henk is vele jaren werkzaam geweest voor de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport, als controleur voor de afdeling Stamboek. In die functie bezocht hij fokkers om veulens te schetsen voor registratie in het stamboek. Tevens was hij als Coördinator Buitendienst verantwoordelijk voor de personele bezetting van de koersmeetings, alsmede voor onderhoud en logistiek van het materieel.

De meesten zullen zich Henk vooral herinneren als baancommissaris en starter. Vooral in die laatste rol scoorde hij veel waardering, met name door zijn doortastend optreden en de rust die hij uitstraalde.

In 2006 ging Henk met vervroegd pensioen, wat hem in de gelegenheid stelde om meer tijd te wijden aan zijn andere grote passie: watersport. Henk was de trotse bezitter van een fraaie boot en was daarnaast bovendien een fervent hardloper.

Na zijn pensioen was Henk nog regelmatig op de drafbaan te vinden: zijn zoon was mede-eigenaar van goede paarden als Wennemars en Ids Boko, van wie hij de prestaties  nauwgezet volgde.

Henk is 79 jaar geworden.

Bestuur en medewerkers van de Nederlandse Draf- en Rensport wensen de familie veel sterkte toe in deze droevige tijd.