Zondag 28 juni selectieproeven op Renbaan Duindigt; Wolvega verwacht op vrijdag 3 juli weer te hervatten, Alkmaar gaat voor een herstart op 5 juli.

De belangrijkste vraag die we de laatste tijd kregen is: wanneer gaan we weer koersen?
Deze week kwam het kabinet met versoepelingen die, aangekondigd door de minister-president, het licht vanuit Den Haag definitief op groen hebben gezet voor het organiseren van de selectieproeven in ons land per 1 juli 2020.
Op de Renbaan Duindigt wordt zelfs al gekoerst op zondag 28 juni, zo heeft het baanmanagement laten weten nadat ook de lokale autoriteiten groen licht hebben gegeven.
Eindelijk antwoord op de vraag wanneer er weer gekoerst wordt.
Een groot moment voor de sector die vier maanden lang zonder inkomsten zat.

Na Duindigt zullen ook andere banen weer open gaan. Details zijn op dit moment nog niet bekend. Uitgangspunt is en blijft de reguliere koerskalender. Bedrijfseconomisch zijn de selectieproeven, gepland voor vrijdag 3 juli in Wolvega, cruciaal. Verwachting is, na overleg vandaag met de burgemeester Van de Nadort, dat er ook in Wolvega weer gekoerst kan worden per 1 juli.
Het Management van Victoria Park Wolvega heeft na het overleg met de burgemeester dan ook besloten om vrijdag 26 juni het programma voor de maand juli te publiceren.  Zodoende kan maandag aanstaande de aangifte voor de meeting van 3 juli plaatsvinden. Op 3 juli verwacht het management van Victoria Park Wolvega nog zonder publiek te koersen. Verwachting is dat de definitieve bevestiging door de lokale autoriteiten begin volgende week komt. Hoe eerder hoe beter.

Alkmaar heeft de intentie om op zondag 5 juli een programma met publiek te organiseren, de uitschrijvingen hiervoor zijn inmiddels gepubliceerd. Op welke wijze de toegang voor publiek (triage en registratie) geregeld gaat worden, wordt momenteel onderzocht door het team achter de Alkmaar ZEturf Arena

Tot slot: vanmiddag is ook het banenoverleg geweest, met daarin naast de vier A-banen ook de grasbanen en kortebanen. Uiteraard was ook hier de herstart het onderwerp van gesprek. Het was goed om te zien dat de banen elkaar hierin waar mogelijk ondersteunen om een herstart mogelijk te maken op meerdere plaatsen. De kalender voor de selectieproeven van de komende maanden zullen wij z.s.m. publiceren.

Bericht van Bestuur SNDR i.s.m. Management Victoria Park Wolvega