SELECTIEPROEVEN WOLVEGA 16 EN GRONINGEN 18 OKTOBER 2020 AFGELAST

Vanmiddag hebben het baanbestuur van Groningen en het management van Victoria Park Wolvega van de betreffende Veiligheidsregio’s te horen gekregen dat de geplande selectieproeven voor professionals (achter gesloten deuren), op vrijdag 16 oktober 2020 en op zondag 18 oktober 2020, niet door zullen gaan omdat er geen gebruik wordt gemaakt van het uitzonderingsartikel in de noodverordeningen.

De betrokken veiligheidsregio’s besloten dit ondanks valide argumenten, aangebracht door Burgemeester Weststellingwerf, management Victoria Park, baanbestuur Groningen en Bestuur SNDR, voor de continuering van de geplande selectieproeven voor professionals (achter gesloten deuren).

Betrokken partijen betreuren dit uiteraard ten zeerste, daar, gezien het succesvol toepassen van het Covid-protocol sinds de herstart van de sector op 28 juni 2020, het economisch belang en de beschikbare ruimte om een uitzondering toe te kunnen passen in de noodverordeningen, de betrokken veiligheidsregio’s, ook vanuit juridisch oogpunt, een positief oordeel hadden kunnen geven; zij besloten echter anders.

We blijven ons echter inspannen voor de continuering van onze sport, juist in deze moeilijke tijden! Op korte termijn zullen we nadere informatie publiceren over de verdere geplande selectieproeven op de koerskalender.

Bestuur SNDR