De volbloeds

Ook staan er vijf rennen op het programma. De amateurs komen uit in de Daan Modderman Memoriaal. Deze ren is opgedragen aan een van de meest markante mensen uit de hippische geschiedenis. Modderman was zelfs ooit te zien in het programma Showroom, waarin hij meerdere krasse uitspraken deed: 'het is nooit slecht weer, want dan heb je de goeie kleren niet…'

Zelf was Modderman een goed amateurrijder binnen de rensport. Na de tweede wereldoorlog was hij voor een groot deel verantwoordelijk voor de wederopbouw van Duindigt, dat in het laatste oorlogsjaar veel schade had opgelopen. In de Memoriaal vertrekken dit jaar dertien combinaties.
De tweejarigen komen in actie in de Herfstprijs, met een totaal prijzengeld van meer dan twee mille. Shanice Surprise (Daan Klomp) maakte tot dusverre de beste indruk, maar vertrekt daardoor wel met het topgewicht.

Ook de Cesarewitch, jaarlijks een van de laatste klassiekers van het renseizoen, wordt verreden. Vooral bij guur najaarsweer is deze stayerskoers een ware uitputtingsslag. De koers werd vorig jaar overtuigend gewonnen door Eight Miracles met Kevin Davies (eerdere winnaars: in 2004 Nico met Raymond Chang, 2003 Independance Day met Daan Klomp). Van die winnaars is nu geen vertegenwoordiger meer present, hetgeen opvallend is omdat deze koers in het verleden vaak werd gewonnen door de winnaar van ’n jaar eerder. De koers is ontleend aan de stayershandicap die jaarlijks in het Engelse Newmarket wordt verreden.

De laatste ren van de dag is de Dutch Open Championship voor Arabische volbloeds, ook al goed voor een prijzenpot van meer dan twee mille.