In memoriam Anthony Deau
afbeelding
Met leedwezen hebben wij kennisgenomen van het overlijden van jockey Anthony Deau.
Deau was afgelopen zondag betrokken bij een ernstige valpartij op de baan van Mons en werd na een langdurige reanimatiepoging per ambulance naar het plaatselijke ziekenhuis vervoerd. Daar werd een hersenbloeding vastgesteld, waaraan hij met spoed werd geopereerd. Zijn toestand werd aanvankelijk omschreven als zorgelijk doch stabiel, maar maandag is hij aan de gevolgen van zijn verwondingen overleden.
Anthony Deau, geboren in het Franse Saint-Avaugourd-Des-Landes, in de Loire, reed van 1994 tot 2004 met een Nederlandse jockeyvergunning en verhuisde daarna naar Oostende. Hij behaalde in Nederland in totaal 167 overwinningen, met als belangrijkste hoogtepunten op zijn palmares de Diana-prijs, de St. Leger en driemaal het W.J. Jochems Memoriaal en Generaal G.J.A.A. Baron van Heemstra-prijs.
Anthony Deau was naast een getalenteerde jockey ook een aimabel mens, van wiens diensten graag gebruik werd gemaakt door trainers uit Nederland, Frankrijk en Duitsland. De leegte die hij achterlaat is enorm. Bestuur, RvT, directie en medewerkers van de NDR wensen zijn vrouw, kinderen en verdere nabestaanden alle sterkte toe in deze voor hen moeilijke tijden.


TERUG
Snel Zoeken


Draf   Ren    
ZOEK

Handicap Generaal